Bra akustik och ljudisolering


skrivet den 07 jul av headcore, klockan:16:59
Akustik och ljudisolering är två ämnen som förbises oftare än vad vi borde ha råd med. Vi som är musik- och hemmabioentusiaster vill av naturliga skäl ha både en bra akustik i rummet samtidigt som en bra ljudisolering skyddar oss från yttre ljud och våra grannar från vårt ljud. En annan aspekt i problematiken är intressant för en mycket bredare publik: våra museer, kaféer och restauranger präglas så ofta av svår akustik som omöjliggör samtal. Ljudisolering och arbete för att få fram bättre akustik i rummet är enligt Tove Kullberg något som gynnar en bred befolkningsgrupp med olika intressen och/eller problem: "Det som är bra för en person som hör dåligt är även bra för alla andra". Som ljud- och filmentusiast skulle jag vända på det hela och säga så här: det som är bra för min granne är bra för mig med. Får min granne mindre buller från mig så får jag mindre störande ljud från min granne. Lika enkelt eller bättre sagt enkelriktat är det inte, men faktumet kvarstår att rum med någon form av ljudisolering är skönare för alla.

Currently rated 3.0 by 2 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed