HTC Desire bäst i test


skrivet den 24 jun av headcore, klockan:08:38
HTC Desire verkar bli bäst i test i vilken tidning som helst och är en av de mest imponerande telefoner genom tiderna. Trots att den är betydligt billigare än iPhone, kan den matcha eller slå allt som iPhone gör. En Android smartphone med en fantastiskt responsivt touchscreen, ett stort urval av apps, njutbar webbsurfning, en av de största och bästa skärmar någonsin, en bra kamera, musikspelare och GPS också. Vill du ha mer? Lägg i en supersnabb processor, ett monsterbatteri, WiFi och en 3,5 mm hörlursuttag och du har den perfekta telefonen. Betyg: HTC Desire – bäst i test.


2010 ser ut att vara året för Android. Och HTC ser ut som en ultimat tillverkare av Android-telefoner. Android har expanderat snabbt under det senaste året, och de tidiga buggarna i den Android programvarana har lösts ut, vilket gör det till en vuxen operativsystem för faktiska användare. Den enda riktiga frågetecknet med de tidiga Android-telefoner var hårdvaran, så kan HTC Desire övervinna alla dessa problem och bli bäst i test 2010? Nåväl, låt mig snabbt sätta dig ur din misär och säga att svaret är ett klart och tydligt JA! HTC Desire är bäst. Äger en anan smartphone idag som du är nöjd md – byt inte för bytets skull. Men ska du ändå ha en ny telefon: satsa på den som är bäst! Hero var en lysande telefon som fått lysande recensioner, men jag kände ändå att den helt enkelt inte var på toppen. HTC desire fyller i alla luckor som saknades i Hero, vilket gör den verkligen till en smartphone alla andra ska slå. Därför är HTC Desire bäst Ta upp Desire. Telefon känns gedigen, men är ändå extremt tunn - bara 11.9mm. Det är något mindre än iPhone 3GS, men har samma tunga känsla. Skärmen i sig är massiv 3,7 tummar i diameter, större än iPhone 3GS och med en 480 x 800 upplösning, vilket är nästan tre gånger så mycket som iPhone! Detta är praktiskt taget en datorskärm placeras på en mobiltelefon, och det är det bästa i sin klass. Det är en AMOLED display och den är skarp också.

HTC Desire: bäst användargränssnitt

Låt mig gå vidare till användargränssnittet, eftersom detta är en av de mest framträdande egenskaperna hos HTC Desire. Skärmen bygger på kapacitans, så den reagerar på din beröring precis som en dröm. HTC Desire har ”nypa-till-zoom” funktion, så du kan enkelt styra skärmen med fingrarna. Kombinationen av den senaste versionen av Android 2,1 (Eclair) plus specialdesignade HTC Sense gränssnitt gör en sömlös användarupplevelse och telefonen bara svarar intuitivt på din beröring. Är det lika lätt att använda som iPhone? Ja det är! HTC Desire är inte bara en vackert yta. Långt därifrån. Det är en av de högst specade telefoner. HTC har utrustat telefonen med en supersnabb 1GHz Qualcomm CPU, 576MB RAM och den externa minnet kan utökas ända upp till 32 GB. Batteriet har enorma 1400 mAh i kapacitet. Det är ganska häpnadsväckande att HTC har lyckats att tillhandahålla så högt specificerade komponenter för en telefon i den här prisklassen. Jag undrar om de kan göra några pengar på det här?

Kameran duger

Desire har HTC: s bästa kameran någonsin. Det är en 5-megapixelkamera med ansiktsigenkänning, autofokus och blixt. Det kan inte matcha det bästa från Sony Ericsson eller Nokia, men det är verkligen en aktningsvärd kamera för en telefon. Kameran kan geo-tagga bilderna eftersom Desire är utrustad med en GPS-mottagare. GPS-mottagaren fungerar med Google Maps (förinstallerat) och stöder HTC Footprints (geo-tagging mjukvara) och har en digital kompass.
Läs mer om det kommande Android 2.2

HTC Desire: bäst för musik

Musikaliskt kommer HTC Desire med en fullt utrustad digital musikspelare som kan hantera alla populära musikformaten och att synkroniseras enkelt med en Windows-baserad dator. Jag är glad över att hitta en 3,5 mm-kontakt, så jag kan ansluta ett par av kvalitetshörlurar för bästa möjliga ljudupplevelse. Och med upp till 32 GB lagringsutrymme kan jag lagra en hel del musik med lätthet. Det finns också en FM-radio ingår. Men viktigast av allt är att jag slipper bli bunden till iTunes och alla begränsningar detta innebär. Jag kan enkelt flytta över alla filer via USB interface.

Zlatan tycker att HTC Desire är bäst på fotbolls VM

 :-) Jag tycker att HTC Desire är den bästa telefonen för dig som just nu följer VM i fotboll. Den enorma högupplösta skärmen är helt enkelt superb för surfande, och Android programvara i kombination med den responsiva pekskärmen med nyp till zoom funktionen gör navigering ett rent nöje. Internet är snabbt och alltid på, med 3G HSPA-anslutningen erbjuder nedladdningshastigheter på upp till 7,2 Mbps. Om jag är i en WiFi-zon kan jag använda WLAN för ännu snabbare dataåtkomst. Det finns även widgetar för Facebook och andra verktyg på nätet. Övriga anslutningsmöjligheter inkluderar Bluetooth 2.1 med Enhanced Data Rate, med A2DP stöd för trådlösa stereoheadset och en mini-USB-kontakt.

HTC Desire: bäst batteri

Jag har redan nämnt det stora batteriets kapacitet, och detta verkar ge tillräckligt verkliga prestanda också, trots att en massiv skärm. Du skulle göra klokt i att hålla ett öga på hur många applikationer du har igång ändå, och att stänga av GPS och WiFi när den inte används. Är det något som HTC Desire saknas eller något som kan förbättras? Nope, inte riktigt. Detta är förmodligen det närmaste till den perfekta telefonen. Utan tvekan finns en eller två mindre förbättringar som kan göras, men då skulle telefonen kosta mer. En mid-range smartphone blir inte bättre! HTC DESIRE är bäst i test även för företagare! 

Läsvärt om du funderar mellan iPhone och HTC Desire: 
Allvarliga tillverkningsfel rapporterade kring iPhone 4G
Så tycker läsarna om iPhone 4G


Currently rated 3.0 by 1 people

  • Currently 3/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed