Lg 50pc55 - en 50” stor besvikelse


skrivet den 19 maj av headcore, klockan:09:33

LG 50pc55 plasma tv - hemmabio


Lg 50pc55 - en 50” stor besvikelse

När jag fick möjligheten att köpa denna tv till butikens inköpspris tvekade jag inte en sekund. I början av året 2007 lovade denna tv allt jag ville ha: 1080p ingång, 100Hz, 24p och en ny fräsch design. Att få köpa en 50” plasma med dessa egenskaper för under 14 000 var ett kap på den tiden. Glädjen var dock kortvarig. I samband med att jag packade upp Tv:n upptäckte jag ett monteringsfel på baksidan. Stålplattan som finns på TV-ns baksida var böjd utåt och ett par skruvar var slitna. Tog kontakt med återförsäljaren och naturligtvisst så lovades jag en ny TV i stället. Inte nog med det, jag slapp vara utan TV tills den nya ex-et skulle komma in. So far – so good. Jag spenderade timmar på att kalibrera ljusstyrkan, kontrast och färger. Nu var det dags att börja kolla på film! Den största fördelen med att äga en plasma är att man får en riktig bra svärta plus att bilden blir fri från eftersläp. Sport och action kan inte se bättre ut än vad de gör på en bra plasma. En annan bonus är naturligtvist en riktig bred betraktningsvinkel. Lg 50pc55 visade sig ha en sämre svärta än vad samtliga konkurrenter har. Ljusstyrkan var oväntad svag och ghosting effekten var enorm. Varje gång det följde en mörk scen efter en riktig ljus scen kunde man se rester av den tidigare bilden. Inte nog med det så surrade Lg 50pc55 rejält när det var mycket ljus i bilden vilket störde mig rejält när jag såg på film sent på kvällen. På plussidan kan man säga att Lg 50pc55 hanterade kamerapanoreringar riktigt bra. Judder (som ryckiga rörelsen i bilden heter) var i stort frånvarande och jag upplevde bilden som flimmerfri. Flera månader efter att jag rapporterade att Tv-n var felaktigt hopskruvad hörde av sig återförsäljaren och gav mig pengarna tillbaka. LG tog sig inte besväret att kompensera min väntan med en ny Lg 50pc55 vilket är jag mycket tacksam för.

Lg 50pc55 sammanfattning:

+100hz
+24p
+Smal profil från sidan
+Design
+Priset
 +Nästan judderfri

- Dålig svärta
- Dålig ljusstyrka
- Störande surr som varierar i styrkan beroende på hur ljus bilden är
- Byggkvalitén
- LG verkar inte bry sig
- TV:n fick ett bra betyg av Prylportalen med ett kontrastvärde inställt på 100
- Tveksamt om brusreduceringen fungerar överhuvudtaget

Betyg:   


Currently rated 4.7 by 3 people

  • Currently 4,666667/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed